Ontbijten in Kerkrade: De beste plekken om je dag te beginnen

Kerkrade, een schilderachtige stad in Zuid-Limburg, biedt niet alleen historische charme en prachtige natuur, maar ook een scala aan geweldige plekken om te ontbijten. Of je nu een liefhebber bent van een klassiek ontbijt, op zoek bent naar iets gezonds of een unieke ervaring wilt, Kerkrade heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste ontbijtplekken in deze gezellige stad.

1. Bakkerij Voncken

Bakkerij Voncken is een begrip in Kerkrade. Deze traditionele bakkerij staat bekend om zijn ambachtelijke brood en heerlijke gebak. Bij Voncken kun je genieten van een uitgebreid ontbijt met versgebakken broodjes, croissants, en huisgemaakte jam. De geur van versgebakken brood zorgt ervoor dat je meteen in de juiste stemming komt om de dag te beginnen.

Adres: Marktstraat 12, Kerkrade

Aanrader: Probeer de rozijnenbollen en de verse jus d’orange voor een energieke start van je dag.

2. Brasserie Nieuw Eijckholt

Voor degenen die op zoek zijn naar een moderne en gezonde ontbijtplek, is Brasserie Nieuw Eijckholt een uitstekende keuze. Deze trendy brasserie biedt een breed scala aan ontbijtopties, van avocado toast tot smoothie bowls. De lichte en luchtige sfeer maakt het een perfecte plek om rustig wakker te worden en te genieten van een gezond ontbijt.

Adres: Eijckholtstraat 31, Kerkrade

Aanrader: De acai bowl met vers fruit en granola is een favoriet onder de bezoekers.

3. Kasteeltuin Erenstein

Wat is er beter dan ontbijten met uitzicht op een prachtig kasteel? Kasteeltuin Erenstein biedt een unieke en serene ontbijtervaring in de schitterende tuinen van Kasteel Erenstein. Hier kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met lokale producten en verse ingrediënten, terwijl je omringd bent door historische pracht.

Adres: Kerkradersteenweg 4, Kerkrade

Aanrader: Het ontbijtbuffet met Limburgse vlaai en een selectie van kazen en vleeswaren.

4. Café The Coffeebar

Geen ontbijt is compleet zonder een goede kop koffie. Bij Café The Coffeebar kun je terecht voor hoogwaardige koffie en een heerlijk ontbijt. Of je nu houdt van een cappuccino, latte of een sterke espresso, hier vind je het allemaal. Combineer je koffie met een van hun verse ontbijtsandwiches of een zoete lekkernij voor een perfect begin van de dag.

Adres: Akerstraat 72, Kerkrade

Aanrader: De homemade granola met yoghurt en vers fruit, vergezeld van een cappuccino.

5. Parkstad Plaza

Voor een ontspannen ontbijt midden in de natuur, bezoek je Parkstad Plaza. Gelegen aan de rand van een prachtig park, biedt deze plek een rustige omgeving om te genieten van je maaltijd. Het menu varieert van klassieke ontbijtgerechten tot seizoensgebonden specials. Na het ontbijt kun je een wandeling maken door het park om de dag fris te beginnen.

Adres: Roda J.C. Ring 59, Kerkrade

Aanrader: De omelet met verse kruiden en een glas vers geperste sinaasappelsap.

6. De Oude Molen

De Oude Molen is een gezellige plek waar je kunt genieten van een heerlijk familieontbijt. Deze sfeervolle molen biedt een warm welkom en een uitgebreid ontbijtmenu, ideaal voor gezinnen. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin terwijl de volwassenen genieten van hun ontbijt en een kop koffie.

Adres: Molenstraat 23, Kerkrade

Aanrader: Het huisgemaakte krentenbrood met roomboter en een pot thee.

Tips voor een perfect ontbijt in Kerkrade

Om je ontbijt in Kerkrade optimaal te beleven, geven we je nog een paar handige tips mee:

  • Kom op tijd: Vooral in het weekend kunnen populaire ontbijtplekken snel vol raken.
  • Reserveer indien mogelijk: Sommige locaties accepteren reserveringen, waardoor je verzekerd bent van een plekje.
  • Probeer lokale specialiteiten: Limburg staat bekend om zijn vlaaien en andere lekkernijen. Mis deze niet!

Ontbijten in Kerkrade is een ervaring die je niet mag missen. Of je nu kiest voor een traditionele bakkerij, een trendy brasserie, of een unieke locatie zoals Kasteeltuin Erenstein, je zult zeker genieten van een heerlijke start van de dag. Ontdek de diversiteit aan ontbijtopties in deze charmante stad en begin je dag met een glimlach.

Word lid van onze gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

Bijzondere gebouwen in Kerkrade

Ontdek de bijzondere gebouwen van Kerkrade

Kerkrade, een stad gelegen in het zuidoosten van Limburg, is een verborgen parel vol historische en architectonische schatten. Van eeuwenoude abdijen tot moderne architectuur, Kerkrade biedt een fascinerende mix van

Ziekenhuis in Kerkrade

Zorg van topkwaliteit: Het ziekenhuis in Kerkrade

Kerkrade, een charmante stad in Zuid-Limburg, is niet alleen beroemd om zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur, maar ook om zijn uitstekende zorgvoorzieningen. Het ziekenhuis in Kerkrade biedt bewoners en