Lunchen in Kerkrade: De beste plekken om te genieten van middagmaaltijd

Kerkrade, gelegen in het zuiden van Limburg, staat bekend om zijn rijke historie, prachtige natuur en gastvrije bevolking. Maar wist je dat deze stad ook een breed scala aan fantastische lunchplekken biedt? Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreide maaltijd of een culinaire ervaring, Kerkrade heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te lunchen in deze charmante stad.

1. Brasserie Nieuw Eijckholt

Brasserie Nieuw Eijckholt is een moderne eetgelegenheid die perfect is voor een gezonde lunch. Het menu biedt een breed scala aan verse en biologische gerechten, van salades en sandwiches tot wraps en smoothies. Het stijlvolle interieur en de ontspannen sfeer maken dit een ideale plek om even bij te komen tijdens de middagpauze.

Adres: Eijckholtstraat 31, Kerkrade

Aanrader: De quinoa-salade met gegrilde groenten en feta, vergezeld van een groene smoothie.

2. Kasteel Erenstein

Voor een unieke lunchervaring kun je terecht bij Kasteel Erenstein. Gelegen in een prachtig natuurgebied biedt dit kasteelrestaurant een verfijnde lunchmenu met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het historische decor en het uitzicht op de kasteeltuinen zorgen voor een onvergetelijke maaltijd.

Adres: Kerkradersteenweg 4, Kerkrade

Aanrader: Het driegangen lunchmenu met een selectie van Limburgse specialiteiten.

3. Café The Coffeebar

Café The Coffeebar is niet alleen een uitstekende plek voor koffie, maar ook voor een heerlijke lunch. Het menu biedt diverse broodjes, wraps en salades die perfect samengaan met hun hoogwaardige koffie. Het gezellige interieur en de informele sfeer maken dit café een favoriete lunchplek voor zowel locals als toeristen.

Adres: Akerstraat 72, Kerkrade

Aanrader: De club sandwich met kip, bacon en avocado, gecombineerd met een latte macchiato.

4. Gasterij Nieuw Ehrenstein

Gasterij Nieuw Ehrenstein is gelegen aan de rand van het prachtige Anstelvallei natuurgebied. Deze idyllische locatie biedt een rustige omgeving voor een ontspannen lunch. Het menu is gericht op lokale en biologische producten, wat zorgt voor een verse en smaakvolle maaltijd. Na de lunch kun je een wandeling maken door het natuurgebied om de middag compleet te maken.

Adres: Ehrenstein 1, Kerkrade

Aanrader: De dagsoep met vers brood en een salade van seizoensgroenten.

5. Het Witte Paard

Het Witte Paard combineert klassieke gerechten met moderne invloeden. Het lunchmenu varieert van traditionele Limburgse gerechten tot innovatieve creaties. De sfeervolle ambiance en de vriendelijke bediening maken dit een perfecte plek voor een gezellige lunch met vrienden of familie.

Adres: Hoofdstraat 18, Kerkrade

Aanrader: De rundercarpaccio met truffelmayonaise, rucola en Parmezaanse kaas.

6. Parkstad Plaza

Parkstad Plaza is een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een gezellige lunchplek. Dit restaurant biedt een uitgebreide menukaart met iets voor iedereen, van pannenkoeken en pizza’s tot salades en visgerechten. De speelhoek voor kinderen maakt het een ideale plek voor een ontspannen familielunch.

Adres: Roda J.C. Ring 59, Kerkrade

Aanrader: De pannenkoek met appel en kaneel voor de kinderen, en de Caesar salad voor de volwassenen.

7. De Oude Molen

De Oude Molen is een sfeervolle plek waar je kunt genieten van een authentieke Limburgse lunch. Deze historische molen biedt een warm welkom en een menukaart vol regionale specialiteiten. Het knusse interieur en de vriendelijke service zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Adres: Molenstraat 23, Kerkrade

Aanrader: De Limburgse zuurvlees met frietjes en appelcompote.

Tips voor een perfecte lunch in Kerkrade

Om het meeste uit je lunchervaring in Kerkrade te halen, hebben we nog een paar handige tips:

  • Probeer lokale specialiteiten: Limburg staat bekend om zijn unieke gerechten zoals zuurvlees en vlaai. Mis deze niet!
  • Reserveer indien mogelijk: Vooral in het weekend kunnen populaire lunchplekken snel vol raken.
  • Combineer lunch met een activiteit: Maak na de lunch een wandeling in een van de natuurgebieden of bezoek een van de historische bezienswaardigheden in de stad.

Lunchen in Kerkrade is een culinaire ervaring die je niet wilt missen. Of je nu kiest voor een trendy brasserie, een historisch kasteelrestaurant, of een gezellige familieplek, je zult zeker genieten van een heerlijke maaltijd. Ontdek de diversiteit aan lunchopties in deze charmante stad en maak van je middagpauze een bijzonder moment.

Word lid van onze gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

Bijzondere gebouwen in Kerkrade

Ontdek de bijzondere gebouwen van Kerkrade

Kerkrade, een stad gelegen in het zuidoosten van Limburg, is een verborgen parel vol historische en architectonische schatten. Van eeuwenoude abdijen tot moderne architectuur, Kerkrade biedt een fascinerende mix van

Ziekenhuis in Kerkrade

Zorg van topkwaliteit: Het ziekenhuis in Kerkrade

Kerkrade, een charmante stad in Zuid-Limburg, is niet alleen beroemd om zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur, maar ook om zijn uitstekende zorgvoorzieningen. Het ziekenhuis in Kerkrade biedt bewoners en